Yurtdışı oyları Ato Congresium'a Getirildi

28 Mayıs 2.tur Cumhurbaşkanlığı seçimi için yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın oy kullanma işlemleri sona erdi ve oylar Ankara'ya getirilen oylar Ato Congresiumda .

Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları da cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullanabilirler. Bu oy kullanma süreci genellikle Türkiye'nin büyükelçilikleri, konsoloslukları veya seçim sandıklarının kurulduğu belirli merkezler aracılığıyla gerçekleşir.

Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları, Türkiye'nin belirli merkezlerine giderek seçmen kütüğüne kaydolurlar ve seçimde oy kullanabilmek için gerekli prosedürleri takip ederler. Seçim süreci tamamlandıktan sonra, yurtdışındaki oylar, belirlenen merkezlerde toplanır ve güvenli bir şekilde Türkiye'ye getirilir.

Ankara'ya getirilen yurtdışındaki oylar, YSK tarafından seçim sonuçlarının değerlendirilmesi için kullanılır. YSK, yurtdışındaki oyları Türkiye'deki diğer oylarla birleştirerek toplu sonuçları belirler ve resmi sonuçları ilan eder.

Sonuç olarak, yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullandıklarında, oylar Türkiye'ye getirilir ve Ankara'da YSK tarafından değerlendirilir.

Seçim Cumhurbaşkanlığı