Mirkan Aydın: Kadın basketbolu için çok ciddi talep var

Nesibe Aydın Spor Kulübü Başkanı Mirkan Aydın, D-Smart ekranlarında yayınlanan 'Gündem Özel' programına konuk oldu.

Spor yazarı Serhan Türk'ün sorularını yanıtlayan Aydın, kısaca şunları söyledi: 
 
 "Zeki, yetenekli ve ahlaklı nesiller yetiştirmek istiyorsak akademik eğitime sporu da katmalıyız." 
 
 "Eğitim ve spor iç içe kavramlardır. Kanunun temel görevlerinden biri de çocuk hareketi ile akademik eğitimi bir arada yürütmektir. Nesibe Aydın Okulları olarak yaklaşık 10.000 öğrenciye eğitim hizmeti veriyoruz. Zeki, yetenekli ve yetenekli yetiştirmek istiyorsak. Ahlaki nesiller için akademik eğitime sporu da katmak gerekiyor. 
 
 "Altyapının okul takımlarında oynayan öğrencilerin kendilerini ulusal sahnede gösterebilecekleri bir vitrine ihtiyacı vardı. Bu nedenle kulüp olma düşüncesiyle Nesibe Aydın Spor Kulübü'nü kurduk. Okulumuzun spor politikasının özü, her üç oyuncudan birinin cezalı bir  sporcu olmasıdır. 
 
 – Öğrencilerimizin bayan basketboluna olan talebi çok yüksek. Kapının dışında sıra var diyebiliriz. İkinci sırada yüzüyor. Diğer takımlara da büyük ilgi var. 
 
 "Altı yıl önce başkan yardımcısıyla birlikte bir üst yapı takımı oluşturmaya karar verdik. Bölge liginde başladık ve ilk yıl I-lig'e yükseldik. İki yıl sonra Superliga'ya yükseldik ve işler değişmeye başladı. Sporcularımız ulusal haberlerde ve canlı yayınlarda boy göstermeye başladı. Alt yapısında Nesibe Aydın forması giyen birinin ileride Süper Lig'e çıkabileceğini öğrencilerimize gösterdik. Rakiplerimiz  artık Nesibe Aydın'ı en yüksek mevkiler için aday olarak görüyor. Süper Lig'de ilk senemizde rakiplerin bizi pek ciddiye almadığını gördük. Bize karşı hazırlanmadıkları maçlarda sürpriz sonuçlar aldık. 
 
 "Uzun vadeye odaklanırsanız, başlangıç ​​noktasına ve başlangıç ​​noktasına bardağın dolu tarafından bakarsanız, geride güçlü bir geçmiş bıraktığımızı rahatlıkla görebiliriz." 
 
 "Kulüplerin temel mali yapısının eksik ve istikrarsız olması, alınan kararların uzun soluklu olmaması ve kadın basketbolunun gündemde hak ettiği yeri alamaması en büyük artımız. Kadın voleybolunda puan farkı var. ve kadın basketbolu.Aslında kadın basketboluna bakarsanız çok zorlu ve çok keyifli bir alan.Merkez salonlardaki salonların kiralama fiyatları çok yüksek olduğu için maçlara seyirci çekmekte zorlanıyoruz.Kadın basketbolu aslında  aile için inanılmaz eğlenceli bir aktivite "