KARAMAN VALİSİ TUNCAY AKKOYUN TÜRK.DİL BAYRAMI MESAJI

KARAMAN VALİSİ TUNCAY AKKOYUN 746.TÜRK DİL BAYRAMI MESAJI

Valimiz Sn. Tuncay Akkoyun'un 746. Türk Dil Bayramı Mesajı

 

Türkçemiz, milletimizi birlik ve beraberlik içerisinde tutan en büyük zenginliğimizdir.

 

Milletimizin ortak hazinesi Türkçemiz, geçmiş ve gelecek arasında bir köprü olarak medeniyet değerlerimizin ve köklü kültürümüzün gelecek nesillere aktarılmasında büyük önem taşımaktadır.

 

“Dilimiz kimliğimizdir” şuuruyla güzel Türkçemizi tüm zenginliği ve derinliği ile yaşamak, yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak her birimizin sorumluluğu ve en kutlu vazifesidir.

 

Benliğimizin ve istikbalimizin teminatı Türkçemizi doğru kullanmaya azamî hassasiyet göstermeyi sürdürmeliyiz.

 

Yabancı kelimelerin ve kavramların dilimize hızla girdiği günümüzde dilimizi tüm özgünlüğü ve zenginliği ile muhafaza etmeliyiz ve yaşatmalıyız.

 

Dilimizi korumak ve geliştirmek için daha çok çalışmalı, daha fazla üretmeli ve yeni eserler ortaya koymalıyız. Zira edebiyattan kültüre, sanayiden teknolojiye hayatın tüm alanlarında ortaya konulan her ürün ve eser aynı zamanda dil hazinemize katılan yeni bir kelime yeni bir değerdir.

 

746 yıl önce Karamanoğlu Mehmet Bey’in ilan ettiği aziz Karaman’ımızın alın yazısındaki en müstesna ve anlamlı cümlelerden biri olan Türk Dili Fermanı, dil bilincinin en kıymetli örneklerindendir.

 

Dün olduğu gibi bugün de Karamanoğlu Mehmet Bey’in bu gayretini ve hassasiyetini devam ettirmek şehrimiz için bir gurur kaynağı ve iftihar vesilesidir.

 

Bu düşüncelerle Türk Dil Bayramı’nın, Türkçemizin yaşatılmasına ve gelecek nesillere tüm zenginliğiyle aktarılmasına vesile olmasını diliyorum.

 

Kaşgarlı Mahmut’tan Hoca Ahmet Yesevi’ye, Bizim Yûnûs’tan Karacaoğlan’a Türkçemizin zenginleşmesine ve güzel bir şekilde bizlere ulaşmasına vesile olan tüm gönül erlerini, söz erbabını ve kalem ehlini hususen Karamanoğlu Mehmet Bey’i rahmetle, hürmetle ve minnetle yâd ediyorum.

 

Türk Dil Bayramı kutlu olsun.

karaman valiliği TUNCAY AKKOYUN