KARAMAN'DA "KÖY OKULLARINDA KODLAMA BİLMEYEN KALMASIN" PROJESİ BAŞLADI
Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi tarafından hayata geçirilen 'Köy Okullarında Kodlama Bilmeyen Kalmasın' projesi başladı.
Karaman’da hayata geçirdiği projelerle gençlerin geleceğine yön veren Karaman Gençlik Merkezi yeni bir proje için kolları sıvadı. Köy okulları için “Köy Okullarında Kodlama Bilemeyen Kalmasın” projesini hayata geçiren Gençlik Merkezi, proje kapsamında ilk ziyaretini Lale köyü ortaokuluna gerçekleştirdi. Lale ortaokulu 4A, 5A ve 6A şubelerinde kodlama atölye çalışmaları yapan gençlik merkezi çalışanları proje boyunca toplam 12 köy okulunda bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.
ÖĞRENCİLERİN SOSYAL VE KÜLTÜREL GELİŞİMLERİ DESTEKLENECEK
Gençlik merkezi tarafından hayata geçirilen “Köy Okullarında Kodlama Bilemeyen Kalmasın” projesi kapsamında köy okullarında eğitim gören öğrencilerin kısa süreli atölye çalışmaları ile kod okuryazarlık farkındalıklarını arttırarak programlamayla ilgili tasarlama, geliştirme, hata ayıklama ve test etme süreciyle öğrencileri tanıştırarak, bilgisayar dillerini keşfetmeleri ve öğrenmeleri sağlanacak. Ayrıca, algoritma, değişkenler, döngü ve koşullu eylemler dahil olmak üzere temel bilgisayar bilimi kavramlarını öğretilerek gelecekteki kariyer seçimlerine yarar sağlaması ve merkezim her yerde faaliyetleri ile sosyal-kültürel gelişimleri desteklenecek.
KODLAMA BECERİLERİ GELİŞECEK
“Köy Okullarında Kodlama Bilemeyen Kalmasın” projesini ilk olarak Lale köyü ortaokulunda başlattıklarını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, eğitmenler tarafından verilecek eğitimlerle öğrencilerin kodlama becerilerinin geliştiririleceğini söyledi.
Lale ortaokulunda 3 şubede atölye çalışmalarının başladığını belirten Bebek, sözlerine şöyle devam etti;
“Gençlik merkezi bünyesinden başlattığımız proje kapsamında köy okullarındaki gençlerimizi teknolojiyle tanışmalarını ve kodlama becerilerini geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda ilk adımımızı Lale ortaokulunda 4A, 5A ve 6A sınıflarımızda atölyeler çalışmaları yaparak attık. Ayıca bu önemli projede 200 gönüllü gencimiz ve eğitmenlerimiz atölye çalışmalarını sunmaları noktasında desteklenecek. Gönüllü eğitmenlik başvurusunda bulunup uygun görülen adaylara ise eğitimler verilerek proje içerisinde yer alması sağlanacak” dedi.
Proje kapsamında teknoloji atölye çalışması yapılacak okullar ise şöyle;
Kılbasan 75.Yıl Ortaokulu (5 derslik), Akçaşehir Ortaokulu (5 derslik), Esentepe Ortaokulu (6 derslik), Bayır Ortaokulu (5 derslik), Çoğlu Şehit İshak Sağlamoğlu Ortaokulu (8 derslik), Kisecik Ortaokulu (7 derslik), Lale Ortaokulu (10 derslik), Morcalı Ortaokulu (5 derslik), Yukarı Kızılca Ortaokulu (4 derslik), Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu (10 derslik), Bucakkışla Ortaokulu (4 derslik), Bozkandak Ortaokulu (12 derslik)