Cumhurbaşkanı Erdoğan: Memurlar müsterih olsun, hazırlıklarımız var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamuda çalışan 700 binden fazla işçinin zam oranını açıkladı. İşçilere ilk 6 ay için yüzde 45 zam yapılacak ve en düşük aylık 15 bin liraya çıkacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücretli, memur ve emekliler için temmuz ayında enflasyon farkı ve refah payına dayanan hazırlıkları olduğunu söyledi. Memurların müsterih olmasını istedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlediği basın toplantısıyla işçi göçünü duyurdu. 
 Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplu sözleşmeye istinaden kamu çalışanlarının en düşük maaşını 15 bin liraya çıkaran sosyal yardım kısmı da dahil olmak üzere maaşa yüzde 45 zam yaptıklarını açıkladı. 
 Kamu çalışanlarına da birinci yılın ilk altı ayında yüzde 45, ikinci yılın ilk altı ayında yüzde 15, ikinci yılın ilk altı ayında yüzde 10 ve yüzde 10 zam yapılacak. 6 ay içinde. 
 
 Bu sözleşme, başka bir iş ikramiyesi olmayan çalışanlar için yüzde 4-6 oranında ikramiye belirler. 
 Gazi, terör mağduru ve şehit yakını çalışanların maaşlarına yüzde 10 zam yapılıyor. "Gece çalışanlarına yüzde 8 zam yapılmasını bekliyoruz." Cumhurbaşkanı Erdoğan, fazla mesai ücretlerini yüzde 70 oranında artırdıklarını söyledi. 
 "JULIO'NUN HAZIRLIĞI" 
 
 Erdoğan, tüm vatandaşların gelirlerini yükselterek refah düzeyini yükseltecek yeni düzenlemeler yapacağını duyurdu: "Asgari ücret artışından sivil ücret artışına kadar yıl başında yaptığımız çalışmaları sürdüreceğiz... Memur maaşı, emekli maaşı, enflasyon farkı ve refah kısmına göre temmuz ayı hazırlığımız var. 

 

 

cumhurbaşkanı erdoğan memurzam