Boey ve Fernandes Türkiye Milli Takımında oynayacak

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Galatasaraylı Sacha Boey ve Beşiktaşlı Gedson Fernandes'i milli takıma davet edeceği iddia edildi. İki futbolcunun da A Milli Takıma davet edileceği iddiası sosyal medyanın gündemine oturdu.

Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın, Almanya’da düzenlenecek EURO 2024’ katılmaya hak kazanmasının ardından ortaya atılan bir iddia gündeme oturdu. Cumartesi günü Almanya ile hazırlık maçı yapacak olan Türkiye ile ilgili iddia sosyal medyada çok konuşuldu.

 

FIFA KURALLARI GEREĞİ MÜMKÜN

 

TGRT’nin iddiasına göre, Gedson Fernandes ve Sacha Boey'in Türk milli takımında oynaması için harekete geçildi. Buna göre EURO 2024 öncesi bu iki oyuncunun kadroya katılarak güçlendirilmesi amaçlanıyor.

 

Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop, Gedson Fernandes ve Sacha Boey ile özel bir görüşme planladı. Gedson Fernandes’in daha önce Portekiz milli takımında forma giymesine rağmen FIFA’nın 2021 yılında çıkardığı kural sayesinde Türkiye Milli Takımında forma giyebiliyor. 

 

CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMESİ ÇÖZÜMÜ

 

Öte yandan Sacha Boey’in milli takımda oynaması için 5 yıl Türkiye’de futbol oynaması şartı ise Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile çözülecek. 

Sacha Boey Gedson Fernandes Türkiye Milli Takım