BAYRAM ÇOCUKLARIN GÜLÜŞÜNDE SAKLI

HADEME-i HAYRAT Gönüllü Genç Topluluğu tarafından her bayram düzenlenen ve Karaman'daki çocukların bayram sevincini yaşamasına vesile olan 'Beşir Olalım' Projesi, bu Kurban Bayramında da Karaman ÖNDER İmam Hatipliler Derneği ve BİLGEDER (Bilinçli Gençlik Derneği)'nin katılım ve destekleriyle yüzlerce çocuğun yüzünü güldürdü.

HADEME-i HAYRAT Gönüllü Genç Topluluğu tarafından her bayram düzenlenen ve Karaman’daki çocukların bayram sevincini yaşamasına vesile olan “Beşir Olalım” Projesi, bu Kurban Bayramında da Karaman ÖNDER İmam Hatipliler Derneği ve BİLGEDER (Bilinçli Gençlik Derneği)’nin katılım ve destekleriyle yüzlerce çocuğun yüzünü güldürdü.

 

Yetim, mülteci ve ihtiyaç sahibi çocuklara yardım ulaştırmak amacıyla 3 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren ve tamamını üniversiteli gönüllü gençlerin oluşturduğu HADEME-i HAYRAT Gönüllü Genç Topluluğu ve Karaman’ın köklü Sivil Toplum Kuruluşlarından olan ÖNDER İmam Hatipliler Derneği ile Bilinçli Gençlik Derneği, bu Kurban Bayramında da aynı heyecanla, çocukların yüzlerinde tebessüm, hanelerinde sevinç vesilesi olabilmek için mahalle mahalle gezerek çocukların kalplerine dokundu.

 

“Hedefimiz Çocuklara Bayramı Müjdelemek”

Kalplere, yaptıkları projeler ve gerçekleştirdikleri faaliyetler ile dokunmaya çalıştıklarını ifade eden HADEME-i HAYRAT Gönüllü Genç Topluluğu öncüsü Eyüphan Köylü,

“Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın dini ve kültürel kimliklerini kaybetmemeleri, ezelden miras kalan dini bayramlarımızın anlamını kavrayıp özünü yaşayabilmeleri, batının gençliğimize kültür kisvesiyle dayattığı uygulamaları engellemeyi, kültürel yozlaşmanın önüne geçebilmeyi hedefleyerek yola çıktığımız bu projede 3 yıldır aktif şekilde faaliyetlerimize devam ediyoruz.

“Nerede o eski bayramlar” klişesini duymaktan sıkılarak işte o eski bayramların ruhunu getirmeyi amaçlıyoruz. Projemizin ismi “Beşir Olalım”, Beşir kelimesi müjdelemek anlamına geliyor. Bizler bir çocuğa Beşir olma, bayramı müjdeleme derdine düştük. 

 

“Bir tebessüm yeter.”

Çok fazla yoruluyoruz ama aldığımız bir tebessümle çok fazla mutlu oluyoruz. Hiç birimizin yüzünde, gözünde bir yorgunluk yok. Tüm ekip arkadaşlarım heyecanla ve samimiyetle çocuklarımız için getirdiğimiz hediyeleri dağıtıyor. Minik çocuklarımızda gördüğümüz tebessüm ve mutluluk hepimizin yorgunluğunu unutturuyor. Bu tip faaliyetlere ise devam edeceğiz. Bizi amacımıza ulaştıran tüm hayırseverlerimize ve yanımızda bulunan BİLGEDER ve ÖNDER ailesine çok teşekkür ediyoruz.

“Beşir Olalım” Projemizi Karaman’ımıza Mâl Etmek ve Kültürel Mirasımız Haline Getirmek İstiyoruz. Bu Doğrultuda Yerel Yönetimlerimize ve Sivil Toplum Kuruluşlarımıza Çağrıda Bulunuyoruz

2020 yılında yalnızca 5 arkadaş olarak çıkmış olduğumuz bu yolda, projemizi kendi harçlıklarımızla icra ediyor ve ancak 30-40 çocuğa ulaşabiliyorduk. Şimdilerde ise henüz yola çıktığımız tarihten bu yana 3 yıl geçmemişken yanımızda Karaman’ın köklü Sivil Toplum Kuruluşlarıyla omuz omuza yol yürümenin ve yüzlerce çocuğa ulaşabilmenin haklı gururunu yaşıyor ve Rabbimize hamd ediyoruz.

Amacımız bu faaliyetin Karamanımız adına kültürel bir miras haline getirilmesi ve asırlarca devam etmesidir. Dolayısıyla da buradan öncelikle yerel yönetimlerimize ve sivil toplum kuruluşlarımıza bir çağrıda bulunmak istiyoruz. Hacı Bektaş-i Veli’nin dediği gibi “Gelin bir olalım, iri olalım, diri olalım”

Nasıl ki Konya’da yüzyıllardır devam eden Şivlilik geleneği var ise gelin biz de “Beşir Olalım” geleneğini Karamanımıza hasredelim, onunla özdeştirelim.

 

 Gençlerin her daim yanında ve destekçisi olan Karaman Önder İmam Hatipliler Derneği Başkanı Mehmet Sari:

 

“İmam hatipli gençlerimiz tarafından düzenlenen ve tüm Karaman'daki çocuklarımızın bayram neşesini paylaşmayı amaçlayan bu programda Karaman Önder ailesi olarak bizler de gençlerimize maddi manevi olarak destek olmaya çalıştık. Gençlerimiz, bizlerin istikbali; bizler de her daim hayr işlerinde onların destekçisi olmaya, omuzlarına omuz atmaya devam edeceğiz. Bayramın şuurunu çocuklarımıza aktarmak ve başka milletlerin kültürlerine tutunmadan var olan kültürümüzü en güzel yaşatmak için yola çıkılan bu programda emeği geçen tüm gençlerimize teşekkür ederim. Siz olduğunuz sürece biz daima yanınızdayız..”

 

Mehmet Sarı

 

Karaman Önder İmam Hatipliler Derneği Başkanı

 

ÖNDER İmam Hatipliler Bayram