ASGARİ ÜCRET ZAMMI 2024'te NE KADAR OLACAK?

Asgari ücret zammı 2024 son gelişmelerle yakında takip ediliyor. 7 milyon kişiyi ilgilendiren düzenleme için çok az bir zaman kaldı. Ocak ayından itibaren geçerli olmaya başlayacak yeni rakamlar için Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarına önümüzdeki günlerde başlıyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, asgari ücretle ilgili yaptığı açıklamada “Görüşmeler başlayacak, aralık ayı içinde sosyal diyalog mekanizması çalışacak. Orada elbette işçilerimizin refah beklentileri, işletmelerimizin de rekabet gücünü devam ettirme, istihdamı devam ettirme gibi beklentileri olacaktır. Kamu kesimi de bu dengeyi gözetecektir diye düşünüyorum. Dolayısıyla bu üçlü mekanizmanın, diyalog mekanizmasının işleyişini gördükten sonra yorum yapmak daha doğru olur" dedi. Peki asgari ücrette tahminler neler? 

TÜRK-İŞ AÇLIK SINIRINI 14 BİN TL OLARAK AÇIKLADI! BU PAZARLIĞI ETKİLER Mİ?

TÜRK-İŞ’in kasım ayı açlık ve yoksulluk sınırı araştırması var. Açlık sınırı 14 bin TL civarında geldi. Daha önceki dönemlerde TÜRK-İŞ ‘bunun altına olmaz’ şeklinde pazarlığa başlamıştı. Ancak aralık ayına ilişkin açlık sınırı henüz gelmedi. Şu anda asgari ücrete yüzde 40 zam yapılırsa, 15 bin 900’ler seviyesine denk geliyor. Burada 16 bin TL seviyesi psikolojik sınırdır. Bizde yüzde 50 zam yapılacağını değerlendirmiyoruz.